Alaşehir'de Kiraz Yeme Rekoru; 10 dakikada 2 kilo 452 gram kiraz yedi

Alaşehir'e bağlı Uluderbent Mahallesi'nde Geleneksel Kiraz Festivali bando takımı eşliğinde Cumhuriyet Caddesi üzerinden kortejle başladı. Festival kapsamında 'En Çok Kiraz Yeme Yarışması' yapıldı. Yarışma, heyecanlı olduğu kadar da eğlenceli geçerken, 10 dakikada 2 kilo 452 gram kiraz yiyen Adem Gökçen birinci oldu.

Reklam
Reklam

Alaşehir’de kiraz üretiminde önde gelen mahallerinden olan Uluderbent Mahallesi’nde kiraz festivali düzenlendi. Festival eğlenceli görüntülere sahne oldu. 

Festivalin en ilgi çekici etkinliği ise "En Çok Kirazı Yeme" yarışması oldu. 5’i kadın 20 kişinin katıldığı yarışmada kirazlar birer kilo olarak tabaklara konuldu. Yarışmanın başlamasıyla birlikte katılımcılar, 10 dakika içinde en çok kirazı yemek için kıyasıya yarıştı. Yarışma sonucunda Serkan Kıyak 2 kilo 176 gramla üçüncü olurken , Dursun Gökçen 2 kilo 282 gram kiraz yiyerek ikinci oldu. Birinciliği ise 2 kilo 452 gram kiraz yiyen Adem Gökçen haketti. 

Yarışma sonucunda birinciye yarım, ikinciye çeyrek ve üçüncüye ise gram altın hediye edildi.

Dereceye giren 3 yarışmacı güzel bir yarış olduğunu belirterek, amaçlarının mahallede yetişen kirazlarının tanıtımı yapmak olduğunu söylediler. Yarışmacılar, festivale katkı veren Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu’na da teşekkür etti.

alaşehir kiraz festivali alaşehir festival alaşehir uluderbent festival kiraz festivali