Alaşehir'de "Çakallar" Operasyonu: 150 Milyonluk Tefecilik Zinciri Çökertildi
Alaşehir merkezli gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonla, "Çakallar" ve "Tokuçlar" isimli iki ayrı suç örgütüne darbe vuruldu. Alaşehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalarda, örgütlerin 'örgütlü olarak tefecilik' yaptığı belirlendi.
Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Manisa İl Jandarma Komutanlığı KOM ve İstihbarat Şube Müdürlükleri ile Alaşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü operasyonda, Alaşehir ve çevresindeki ilçelerde faaliyet gösteren suç örgütlerinin, çiftçilikle uğraşan ve maddi sıkıntı yaşayan vatandaşları hedef aldığı belirlendi.
Örgüt üyeleri, mağdurlara senet imzalatarak üzüm ve zeytin hasat dönemi sonunda ödeme şartı ile borç verdi. Borcunu ödeyemeyen kişiler ise tehdit edilerek yeniden senet imzalamaya zorlandı. Bu yöntemle toplam 55 mağdurdan yaklaşık 150 milyon TL haksız kazanç sağlandığı belirlendi.
150 Milyon Liralık Vurgun Belgeleriyle Ortaya Çıktı!
22 Nisan 2025 tarihinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon kapsamında Alaşehir, Sarıgöl ve Akhisar ilçelerinde 12 adrese ve 2 araca baskın düzenlendi. Operasyona 133 jandarma personeli katıldı.
Baskınlarda; 3 milyon 622 bin TL değerinde 30 adet senet, 124 boş senet, 560 bin TL tutarında 2 çek, 6 ajanda, 25 araç satış sözleşmesi, 3 araç ruhsatı, 11 tapu belgesi, 3 ihbarname, 2 sayfa alacak-verecek notları, 26 gram uyuşturucu madde, 2 av tüfeği, 18 cep telefonu ve 4 harici bellek ele geçirildi.
Operasyonda 12 şüpheliden 11’i gözaltına alındı. Bir şüpheliyi yakalama çalışmaları ise sürüyor. Jandarma yetkilileri, tefecilik suçlarına karşı kararlı mücadelenin devam edeceğini bildirdi.